Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /web/htdocs6/hatekonysaghu/home/www/blog/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 44
Excel + Word! OLLÉ!

Excel + Word! OLLÉ!

2009 július 15

Ollé! Irány mexikó!

Talán hallottad már, talán nem, az OLE (Object Linking and Embedding – Objektum csatolás és beágyazás) az, amikor egy Office fájlba egy másik fájlt teszünk.

Most koncentrálok és kitalálom a kérdésed… 😀 : “Mi a fenének?”

Tudod a flex még értő kezekben sem ideális körömvágásra, barkónyírásra, mint ahogy egy kisollóval sem érdemes sarokcsiszolásra vetemedni…

Szóval van MisS Word, amivel csodaszép doksikat alkothatunk, ám saját táblázata ugyan szép lehet, de okos nem.

Okos táblázatokhoz Excel kell, ami bár okos (és lehet szép is), de nem dokumentumokhoz készült, így ahhoz nem ért.

Nem buta egyik sem, csak máshogy működik. Word a humán, Excel a reál tárgyakban jó? 😀 Nem egymás kiváltására, hanem kiegészítésére lettek kitalálva.

Konkrétan a Wordben pl. megoldhatók az intelligens sor és oldaltörések, az Excelben pedig a megfelelően képletezhető táblázatok.

Señoras y señores! Kóstoljunk bele a mexikói ízekbe! Fűszerezzünk egy Word doksit csipetnyi Excellel! Fel a sombreróval! Ollé!

Sokféleképpen lehet rosszul csinálni, inkább egy jó megoldást mutatnék.

Leírom lépésről lépésre is, ha esetleg nem jelenne meg a bemutató:

1. Megalkotjuk Word fájlunkat és oda lépünk benne, ahova be szeretnénk szúrni a táblázatunkat.

2. Megalkotunk egy Excel táblázatot.

(Nagyítások torzítások utólag nem szerencsések, ezért lehetőleg akkorára csináljuk, amekkorába be szeretnénk szúrni. – pl betűméretekre ügyeljünk)

3. Kijelöljük a Word-be illesztendő részt és másolás

4. Átváltunk Word-re és a Szerkesztés/Irányított beillesztés… menüpontra klikk.

Itt 2 választási lehetőségünk van.

A) – Beágyazunk, azaz beágyazzuk, amitől a Wordünkben lesz ez az Excel fájl.

B) – Csatoljuk, azaz csak hivatkozunk rá és ugyan látszani fog a tartalma, de az Excel fájl nélkül számításokra nem lesz jó.

Az A) verziót akkor használjuk, ha a fájlt úgy küldenénk át, hogy az önállóan használható legyen számításokra. Átküldéskor vigyázz, mert a beillesztett Excel fájl minden részéhez hozzá lehet férni, így bizalmas adatok ne maradjanak benne.

A B) verzió saját gépen használatra jó.

http://www.hatekonysag.hu/blog/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.hatekonysag.hu/blog/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.hatekonysag.hu/blog/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png
Excel, Felhasználóknak, haladó, tippek, word


  1. 4 hozzászólás

  2. Hello Zoli,

    Koszi, mar ki is probaltam. Csinaltam mar olyat hogy beillesztettem az Excel egy reszet a Wordbe, de nem ugy hogy a Wordon belul tudtam jatszani az Excel-lel.

    Most mar ezt is tudom. En imadom az Excel programot, regen volt olyan munkahelyem meg konyvelo koromban ahol sokat kellett tanulnom rola, es nagyon bonyolult funkciokat is megtanultam. Manapsag nagyon egyszeru modon hasznalom az Excelt de mindig elvezem amikor megtanulok egy-ket uj trukkot.

    OTNeNi

    OTNeNi 2009 július, 15 - 15:14:20

  3. Szia
    Csatlakozom az előttem íróhoz. Munkám során én is elég sokat használom az Excelt és már sok mindent megtanultam róla, de még mindig nem eleget. Mindig van mit tanulnom. Speciel ezt a metódust régebb óta használom, még úgy is, hogy AutoCad-es rajzokat ágyazok Excelbe, vagy fordítva. De jó munkát végzel és szorgalmasan olvasom az e-maileket, amit küldesz. További jó munkát és sok sikert.

    K Zoltán 2009 július, 15 - 19:47:48

  4. Ez most komoly, hogy arról ír valaki posztot, hogy felfedezte a helyimenü-billentyűt?? 🙂
    Gratulálok.

    Mityu 2011 október, 23 - 19:19:01

  5. Kedves Mityu!
    Köszönöm gúnyos gratulációdat 🙂
    Még ha egyesek az anyatejjel szívták is magukba az IT tudást, oktatóként előnyösebb, ha nem feltételezem azt, h mindenki, mindent alapból tud…
    Persze ha a megfelelő bejegyzést nézted volna és ahhoz szólsz hozzá, akkor látnád, hogy mások már örültek ennek a tippnek.
    Úgy látszik az internethasználatot még neked is gyakorolnod kell 😉

    Till Zoltán 2011 október, 23 - 21:20:15

Sorry, comments for this entry are closed at this time.